Overseas Express postao ovlašteni zastupnik za UPS u Hrvatskoj

Overseas Express, lider na hrvatskom tržištu paketne dostave, sklopio je ugovor sa UPS-om, najvećom svjetskom kompanijom za dostavu paketa te vodećom kompanijom u organizaciji lanaca opskrbe i prijevozničkim uslugama na globalnom tržištu. Sklapanje ugovora izmenu Overseas Expressa i UPS-a znatno će promijeniti hrvatsko tržište dostave i distribucije paketa. Kao UPS-ov ovlašteni zastupnik, Overseas Express je u potpunosti internacionalizirao vlastito poslovanje tako da od sada svojim, kao i UPS-ovim klijentima, nudi sveobuhvatni portfelj usluga koji će osigurati pouzdanu i kvalitetnu uslugu dostave paketa između Hrvatske i tržišta diljem svijeta. Overseas Express će osigurati optimalnu učinkovitost te vrhunsku kvalitetu međunarodne dostave paketa u novom logističko-distributivnom centru u Hrvatskom Leskovcu koji će se otvoriti u prvoj polovici 2009 godine.

Zagreb, 24.04.2009 Overseas Express sa izrazitim zadovoljstvom objavljuje da je postao ovlašteni zastupnik UPS-a za Hrvatsku. Ovaj strateški ugovor će omogućiti UPS-u da učvrsti svoju prisutnost u Hrvatskoj te ostvari korist od Overseasove pozicije vodećeg hrvatskog pružatelja usluga paketne distribucije u B2B segmentu. Klijentima Overseas Express-a će ova suradnja omogućiti pristup usluzi međunarodne dostave pošiljaka sa izvanredno razvijenom dostavnom mrežom u cijelom svijetu.

Putem UPS-a, Overseas Express će sada nuditi svojim kupcima opsežniju uslugu, uključujući i međunarodnu dostavu pošiljaka u preko 200 zemalja širom svijeta, isto kao i sve prateće usluge. Najveći dio usluga Overseas će pružati u Overseas-ovom novom logističko-distributivnom centru u Hrvatskom Leskovcu, za kojeg se očekuje da će biti otvoren u prvoj polovici ove godine. Kao vodeći pružatelj usluge vrhunske kvalitete na domaćem logističkom tržištu, Overseas će osigurati optimalnu učinkovitost u međunarodnoj dostavi. Osim uvođenja vrhunske tehnologije i procesa, novi logističko-distributivni centar će usedmerostručiti dosadašnje kapacitete, omogućujući Overseasu da odgovori rastućim zahtjevima u dostavi pošiljaka između Hrvatske i drugih zemalja svijeta.

”Ova suradnja je savršen spoj poslovne strategije za internacionalizacijom operacija Overseas Express-a i mogućnosti da našim kupcima kontinuirano nudimo veću vrijednost usluge odgovarajući na njihove sve veće potrebe. UPS i Overseas Express su u mogućnosti isporučiti iznimnu širinu kvalitetnih usluga koje kupcima pružaju značajnu dodanu vrijednost. Kao ovlašteni zastupnik UPS-a, spojit ćemo naše snage i napraviti važne korake u poboljšanju usluga koje su odsada podržane globalnom mrežom i uglednim brandom koji odražava kvalitetu i pouzdanost kojoj težimo” - rekla je Tanja Rukavina, generalna direkorica Overseas Express-a.

Michael Mavropoulos, generalni direktor UPS-a za Grčku, Cipar i zemlje Balkana je komentirao: ”Ova suradnja je odraz želje obaju kompanija za bržim napretkom, učinkovitošću i dostupnošću a koja se očituje kroz pružanje bolje usluge klijentima u svijetu i u Hrvatskoj. Naša strategija obuhvaća zadovoljstvo kupaca na globalnoj i lokalnoj razini te prepoznaje važnost snažnog lokalnog partnera kao što je Overseas Express. Overseas Express nam omogućuje da kupcima kontinuirano nudimo bolju uslugu i konkurentsku prednost u ekspresnoj dostavi pošiljaka. Naše će kompanije, udružujući snage na hrvatskom tržištu, biti u mogućnosti bolje odgovoriti na rastuće potrebe kupaca koje donosi povećana internacionalizacija hrvatskog tržišta dostave pošiljaka.”

Više o Overseas Express-u:
Sa više od desetljeća iskustva, Overseas Express je vodeći pružatelj usluga paketne distribucije u Hrvatskoj u B2B segmentu. Tvrtka je osnovana 1993 godine te je od 1995. usmjerena na brzu dostavu paketa. Godine 2003 Overseas Express postaje dio Grupacije Austrijske pošte čiji segment brze dostave pošiljaka i paketa predstavlja trećinu ukupnih prihoda Grupacije, dok ukupni prihod Grupe iznosi 2,4 milijarde eura. Nakon preuzimanja, Austrijske pošte kontinuirano ulažu u razvoj know-how-a i infrastrukture, omogućujući Overseasu da osigura vodeću poziciju na hrvatskom tržištu brze dostave paketa. Više informacija o Overseas Expressu možete naći na stranicama www.overseas.hr.

Više o UPS-u:
UPS (NYSE: UPS) je najveća svjetska kompanija za dostavu paketa te svjetski lider u organizaciji lanaca opskrbe i uslugama međunarodnog prijevoza. Sa stoljetnim iskustvom u transportu i logistici UPS je vodeći svjetski stručnjak sa širokim portfeljem usluga i rješenja. Sa sjedištem u Atlanti, SAD, UPS djeluje u više od 200 zemalja diljem svijeta. Više informacija o kompaniji možete naći na www.ups.com. Ukoliko želite direktno primati novosti iz UPS-a posjetite www.pressroom.ups.com.

Za dodatne informacije molimo Vas da nas kontaktirate na:
E-mail: communications@overseas.hr
Tel: 01/3454-777 ext 5
Faks: 01/3498-408

Odricanje od odgovornosti za objavljene podatke
Ova objava sadrži određene izjave koje se odnose na budućnost poslovanja Overseasa, a koje se mogu prepoznati po uporabi izraza koji označavaju budućnost, kao što su "će biti", "planirano", "očekivanja", "predviđanja" i slično, odnosno po izjavama o strategiji, planovima ili namjerama. U takve izjave spadaju i opisi novih usluga ili proizvoda čije se uvođenje očekuje ili je ih tvrtka već uvela, kao i očekivanje potražnje kupaca za tim uslugama ili proizvodima. Takve izjave odraz su trenutnih stavova tvrtke o budućim događajima i podložne su određenim rizicima, nesigurnostima i pretpostavkama. Mnogi čimbenici mogu uzrokovati da stvarni rezultati, učinci ili postignuća Overseasa budu znatno drugačiji od rezultata, učinaka ili postignuća koji su izraženi ili se naslućuju iz takvih izjava koje se odnose na budućnost.