Pod kojim uvjetima kupujete?

Veselili ste se paketu s predmetom kojeg ste kupili online, a u njemu su stigle nevolje? Pošaljite nevolje nazad od kuda su došle, dobro dogovorenim uvjetima online kupovine.

Nemojte dopustiti da zbog toga što niste proučili ili dogovorili način povrata robe ostanete kratkih rukava ili da vam se dogodi da platite dostavu koju niste očekivali.

Overseas Express dostava pouzećem vas štiti od online prijevara koje se odvijaju pod lažnim identitetom. Pročitajte u nastavku detalje o tome kako se zaštititi.

Prilikom internet kupovine važno je dobro pregledati uvjete prodaje. Uvjeti prodaje često sadržavaju bitne detalje koji mogu utjecati na vašu odluku o kupovini. Ukoliko kupujete od privatne osobe, rizik od prijevare uklonite tako što ćete od prodavatelja zatražiti da vam paket pošalje jedinstvenom uslugom Overseas Expressa – plaćanje pouzećem koja uključuje zaštitu od prijevare.

Prilikom internet kupnje važno je obratiti pažnju na uvjete prodaje. Posebnu pozornost je potrebno obratiti postupku povrata proizvoda u slučaju neispravnosti ili ukoliko niste njime zadovoljni. Povratak proizvoda sastavni je dio online trgovine i svi veći prodavači podržavaju ovu mogućnost. Međutim, kada poslujete sa privatnim prodavateljima na ovakvim detaljima često morate inzistirati sami. Važno je inzistirati na tome jer se tako dodatno štitite. Primjerice, dobro je znati što učiniti ukoliko je predmet koji ste naručili neispravan ili je model proizvoda pogrešan. Ako to niste s privatnim prodavateljem unaprijed dogovorili, lako se može dogoditi da će biti problema.

Međutim, ukoliko ste nakon isporuke pošiljke primijetili da nešto s proizvodom nije u redu, kontaktirajte prodavača i pokušajte riješiti situaciju. Nesporazume ćete unaprijed riješiti dogovaranjem uvjeta kupanje od privatnom osobe unaprijed. Kada pak kupujete od kompanije, uvjeti prodaje su najčešće objavljeni na internet stranicama webshopa i opisuju postupak reklamacija i postupak povrata proizvoda. Uvjeti postupka vraćanja mogu uključivati zamjenu predmeta sa novim ili sličnim predmetom, povrat uplaćenog novca, a u posebnim slučajevima i nešto više. Posebni slučajevi uključuju situacije u kojima smatrate da ste osobno ili poslovno znatnije oštećeni. U takvim slučajevima je dobro tražiti i pravnu pomoć.

Još jedan uvjet prodaje na koji želite obratiti pažnju je dostava. Dostava može utjecati na ukupnu cijenu. Ako kupujete unutar Hrvatske cijene su uglavnom niže, međutim ako kupujete iz druge zemlje ili čak kontinenta cijena dostave postaje sve važnija. Cijena dostave u većim online shopvima može biti besplatna – pogotovo ako kupujete od prodavatelja iz zemlje ili regije. U slučaju da se dostava naplaćuje nemojte ju zaboraviti regulirati kod dogovaranja prodaje. Cijena dostave se regulira odabirom načina i roka dostave koji nam najviše odgovara. Ovo je posebice važno kada kupujete od privatnih prodavatelja. Privatne prodavatelji iz Hrvatske koji odbijaju predmet slati uslugom plaćanja pouzećem bez naoko valjanog razloga u pravilu pokušavajte izbjegavati.

Kvaliteta dostave

 • 04 ožu
  96,6%
 • 03 ožu
  96,3%
 • 02 ožu
  95,3%

Dostupnost službe za korisnike

 • 5.3.2021.
  98%
Na dan 5.3.2021. Saznaj više