Štitite li svoje podatke?

Koristite jaku lozinku, pazite na sigurnosne certifikate, čitajte recenzije, vodite računa o neželjenoj pošti i nikada, ali baš nikada nikome ni pod kojim uvjetima nemojte dati broj svoje kreditne kartice.

U nastavku pročitajte više o koracima koje koje trebate poduzeti kako biste zaštitili sebe, svoje osobne i financijske podatke od Internet prevaranata.

Nemojte dopustiti da Vam online kupovina umjesto očekivane uštede donese dodatne troškove.

Kupujte u sigurnim web shopovima

Uvijek koristite jaku lozinku kako biste zaštitili svoje osobne podatke. Naime, web shopovi će od vas prilikom registracije najčešće tražiti osnove osobne podatke, poput imena, prezimena, adrese i emaila. Snažnijom lozinkom bolje ćete zaštiti svoje podatke. Prije registracije svakako provjerite ima li web shop izjavu o privatnosti kupčevih podataka i sigurnosne certifikate. Sigurni web shopovi će vaše podatke držati tajnima. Ako web shopovi ne sadrže certifikate o sigurnosti, svakako čitajte recenzije na forumima i dobro se informirajte iz iskustava drugih kupaca.

Opasnosti od neželjene email pošte

Treba paziti i na emailove dobivene od kurirskih službi. Naime, može se dogoditi da prevaranti kopiraju logotip neke od globalnih kurirskih službi kako bi od vas na prijevaru izvukli osobne ili financijske podatke. Ne zaboravite: Overseas Express od vas nikada neće tražiti financijske podatke putem e-maila, telefonom ili faxom. Vaši podaci u Overseas Expressu bit će zaštićeni od od zlouporabe. Dobijete li email od nepoznatog pošiljatelja koji vas traži osobne ili financijske podatke ili nočekivano traži otvaranje linkova na web stranice, lako je moguće da se radi o prijevari.

Plaćanje putem PayPal računa za bolju sigurnost

Plaćanje korištenjem PayPal računa se pokazalo izrazito sigurnim. PayPal nakon registracije zahtjeva i verifikaciju računa u svrhu zaštite vaših podataka. Račun verificirate tako da upisujete 4-znamenkasti kod kojeg ste dobili nakon što je PayPal skinuo malenu svotu novca s vašeg računa, te ju zatim vratio, kako bi bio siguran da se zaista vi koristite karticom. Ukoliko karticu često koristite za online kupovinu, budno pazite na sigurnost vaših podataka.

Redovito provjeravajte promet svog računa te u slučaju da primjetite nešto sumnjivo javite se svojoj banci. Online kupovina trebala biti jednostavna, brza, ali i sigurna – na vama je da uvijek budete dobro informirani.

Ukoliko pak dostavu kupljene robe obavlja Overseas Express, budite sigurni da ste zaštićeni od prevaranata koji skrivaju svoj identitet. Uz plaćanjem pouzećem Overseas Express vam nudi jedinstvenu zaštitu od prijevare prilikom online kupnje. Više o tome pročitajte ovdje.

Kvaliteta dostave

 • 04 ožu
  96,6%
 • 03 ožu
  96,3%
 • 02 ožu
  95,3%

Dostupnost službe za korisnike

 • 5.3.2021.
  98%
Na dan 5.3.2021. Saznaj više