Nova zaštita od online prijevare

S novom zaštitom od prijevare, kupac robe s online oglasnika može i do 2 dana nakon isporuke prijaviti pošiljatelja za prijevaru i svoj će novac dobiti od Overseas Expressa natrag. S ovom novom zaštitom od danas možete bezbrižno kupovati online, bez straha od drskih internet prevaranta.

Ukoliko prodavatelj pod krinkom lažnog identiteta primatelju umjesto mobitela pošalje cjepanicu ili kavu, Overseas Express će novac vratiti primatelju. Uz ovu uslugu kupci koji robu kupuju uz povrat pouzeća mogu biti sigurni da ih Overseas Express štiti.

Pogledaj kratki video i provjeri kako Overseas Express štiti i primatelja i pošiljatelja

 

Novac od pouzeća Overseas Express neće dostaviti pošiljatelju sve do isteka reklamacijskog roka nakon isporuke pošiljke. Reklamacijski rok traje 2 radna dana od isporuke pošiljke, a u tom roku primatelj može putem weba prijaviti pošiljatelja za pokušaj prijevare. Ukoliko primatelj prijavi pošiljatelja, Overseas Express će od pošiljatelja tražiti da se identificira osobnim podacima, osobnom iskaznicom OIB-om kako bi se utvrdio njegov identitet. Ukoliko se prevarant ne identificira, Overseas Express mu neće uplatiti novac od pouzeća, već će spornu pošiljku preuzeti od primatelja i vratiti mu novac.

Kako bi pak pošiljatelji bili zaštićeni od primateljevih pokušaja manipulacije, novac se primatelju vraća tek nakon preuzimanja pošiljke, njezinog kontrolnog vaganja i usporedbe s dostupnim video snimkama. Cilj te kontrole je zaštiti pošiljatelja od lažnih prijava od strane primatelja koji bi mogli tvrditi da su primili cjepanicu, kilogram kave ili kamen umjesto vrijednog smartphonea i time manipulirati sustavom.

 

    

Inače, prodavatelji se odnedavno putem Njuškala mogu registrirati za korištenje Overseas Express usluga. Prodavatelji time svakom kupcu, u stvari, jamče da ga neće prevariti. Naime, svaki prodavatelj koji prodani predmet kupcu šalje putem Overseas Express dostave s pouzećem garantira za svoj identitet jer u suprotnom novac od pouzeća neće dobiti natrag. Ukoliko primatelji vide istaknutu Overseas Express dostavu na Njuškalu, mogu biti sigurni da neće biti prevareni. Od svih oglasnika i dostavljačkih službi, samo Njuškalo i Overseas Express nude ovako visoku razinu zaštite od prijevare.

Ukoliko primatelj ne prijavi pošiljatelja za pokušaj prijevare (unutar reklamacijskog roka od dva dana) Overseas Express će novac od pouzeća uplatiti na pošiljateljev račun u roku od 2 do 4 dana od dostave pošiljke.

 

 Registriraj se


Postupak prijave prijevare je osmišljen na temelju podataka koje su korisnici dali Overseas Expressu te na temelju istraživanja lokalnih i svjetskih iskustava na tu temu. Dostupni podaci su pokazali da se korisnici strahuju od prijevara pod lažnim identitetom. Upravo je raskrinkavanje lažnog identiteta glavni mehanizam kojeg je Overseas Express ugradio u uslugu dostave s pouzećem
 

 

 
Overseas Express je do navedenih podataka došao i na temelju višemjesečnog istraživanja provedenog na više od 4.200 ispitanika koji su ispričali preko 1.600 priča o iskustvu u online trgovini. Usluga je dostupna samo korisnicima Overseas Express.
Detalje o postupku zaštite od prijevare možete doznati ovdje. Osim nove funkcionalnosti, pripremili smo i vodič o sigurnoj kupnji putem interneta kojeg možete pročitati ovdje.

Kvaliteta dostave

 • 13 svib
  96,8%
 • 12 svib
  96,7%
 • 11 svib
  95,6%

Dostupnost službe za korisnike

 • 14.5.2021.
  98,9%
Na dan 14.5.2021. Saznaj više